Carl Hansen Wishbone CH24

GEROEMD OM ZIJN SOBERHEID

Het bedrijf Carl Hansen & Son werd opgericht in 1908. Het is één van de oudste meubelproducenten van Denemarken en de grootste producent van meubelen designed bij Hans J. Wegner wereldwijd.
Oorsponkelijk produceerde het bedrijf traditioneel deense kasten waarvoor deense houtsoorten werden gebruikt. Zo werd Carl Hansen & Son de uitverkoren partner voor vernieuwende deense meubeldesigners in de jaren 1940.

De relatie tussen Hans J. Wegner en Carl Hansen & Son gaat terug tot het jaar 1949, toen naast andere ontwerpen de legendarische "Wishbone Chair" in productie ging. Sindsdien resulteerde de hechte samenwerking tussen hen in meerdere "Classic Chairs".

Sinds kort zijn wij trotse dealer van deze pracht collectie, waar vakmanschap, kwaliteit en design centraal staan.

De Carl Hansen & Søn Wishbone Stoel CH24 Beuken is een ontwerp van Hans J. Wegner. Het is zonder twijfel één van zijn meest bekende werken. Een lichte, aantrekkelijke en comfortabele eetkamerstoel met de karakteristieke Y-vormige rug. De stoel is een prachtig stuk vakmanschap met een eenvoudig ontwerp en strakke lijnen. Ondanks het eenvoudige uiterlijk van de stoel zitten er 100 verschillende stappen in het productieproces. Zo bestaat de zitting uit 120 meter papieren koord dat met de hand geweven is. Een regelrechte klassieker die al sinds 1950 continue in productie is!

Achter elk meubelstuk van Carl Hansen & Søn gaat visie, zorgvuldig denken en vakmanschap schuil. Niet voor niets dat men zegt dat elk stuk wordt geleverd met een verhaal. Uitstekend vakmanschap en meubilair van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs, dat is waar Carl Hansen & Søn voor staat!

De Beuken Wishbone met gezeepte afwerking en naturel papierkoord kan dankzij quick shipment binnen 4 weken geleverd worden.
Carl Hansen & Søn Wishbone Stoel CH24 Beuken

Klassieker uit 1950

Gemaakt met 120 meter papierkoord

Verkrijgbaar in vele uitvoeringen
Designer: Hans J. Wegner
Afmeting: b. 55 x h. 76 x d. 51 cm.