GoEs Solid Wood Chair "IL"

Vakmanschap van bovenste plank. De stoel is verkrijgbaar in versies met of zonder armleuningen en met een gestoffeerde of massief houten zitting. IL bevindt zich op het uiterste punt van wat mogelijk is in massief hout. Zeer mooi gemaakt van houten componenten en de minimale hoeveelheid materiaal met behoud van optimale structurele sterkte. Deze kwaliteit wordt het best aangetoond door het feit dat de IL-stoel maar 4,7 kilo weegt.

Deze stoel wordt vervaardigd door vijf-assig CNC-frezen met filigraan-precisie te combineren met klassieke meubelmakertechnieken. Alle stukken zijn zorgvuldig met de hand afgewerkt.

IL is uitsluitend gemaakt van massief hout en wordt geassembleerd met behulp van puur houten meubelambacht. Het wordt geproduceerd in essen, wilde en Amerikaanse walnoot en eiken. Het hardhout wordt behandeld met natuurlijke of gepigmenteerde olie en wasafwerking. Dit geeft het oppervlak een zijdezachte maar natuurlijk korrelige textuur en creëert tegelijkertijd een beschermende film om het oppervlak te behouden. Gestoffeerde zittingen zijn gemaakt met de beste EU-ecolabel stof of leer.