De fauteuil SZ 02 is in 1960 ontworpen door Martin Visser, met een tuiglederen bekleding in zwart of naturel. In 2010 is een stijlvol donkerbruin toegevoegd aan de kleurenreeks.

Naturel tuigleer is een ongekleurd leer en zal sterk verkleuren onder invloed van licht. Het zal geleverd worden in een bijna rose tint en verkleurt naar een warme cognac kleur. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van in hoeveel en in wat voor licht het leer staat, maar hier gaan minimaal enkele maanden overheen. 

Ook zal tuigleer na verloop van tijd uitrekken, ruimer worden. Eventuele littekens in het leer kunnen niet als fouten worden beoordeeld. Dit bevestigt de echtheid en kwaliteit van het tuigleer. 

De leren hoes van de SZ 02 is aan de onderkant van de zitting van een veter voorzien, welke het mogelijk maakt om de zitting na verloop van tijd nog iets aan te spannen. 
Aan de achterkant van het rugdeel wordt dit zelfde door een gesp mogelijk gemaakt. 

Ook is de fauteuil leverbaar in een gestoffeerde uitvoering (SZ 03) 

Het frame is gemaakt van mat verchroomd metaal. Sinds 2016 is het frame ook volledig zwart gepoedercoat leverbaar.  

Eind jaren 90 is dit frame 3 cm verhoogd. Dit doordat de gebruikers tegenwoordig een stuk langer zijn dan in de tijd dat deze fauteuil ontworpen werd.

GRATIS LEVERING IN DE BENELUX !